Home » El conflicte

El conflicte

Una companya del sindicat va estar treballant des del 2010 al restaurant «L’Olivar d’en Norat» i altres negocis de la mateixa família, al poble empordanès de Pau, veí de Vilajuïga. Va estar treballant quasi tres anys seguits 6 dies la setmana i sense vacances, i la Patronal va aprofitar la situació d’indefensió de la treballadora per prometre-li indefinidament la regularització de la situació, però va acabar rebent una mitjana de 100 euros mensuals.

[embed_osm lat=”42.31358″ lon=”3.12222″ zoom=”16″]

L’acomiadament

La bona fe de la treballadora i la necessitat de creure en les promeses de l’empresa la va fer aguantar tant temps. El passat hivern fou acomiadada sense ni tan sols reconèixer la feina feta, com si fos una persona estranya a qui donaven de menjar, i contràriament a diversos testimonis. Que se li presentés la demanda per acomiadament improcedent fora de termini li va prolongar la desgràcia, fins que ha conegut el funcionament de CNT i gent que li ha fet costat per reclamar tot allò que és just econòmicament.

Conflicte sindical

Actualment la via judicial només li permet reclamar uns mesos de salari, i l’empresa s’ha negat a parlar d’un sol euro. Però l’Assemblea General del sindicat empordanès va acordar iniciar un conflicte contra L’Olivar d’en Norat i empreses relacionades, per reclamar tot el què la treballadora hauria d’haver cobrat: els quasi 3 anys de salari, vacances, hores extra, indemnització, i un 10% d’interès de mora. Tot això dóna 49.227,57 euros. El conflicte no conclou fins que l’assemblea decideixi, que serà quan s’arribi a un acord satisfactori amb la Patronal.

Accions

El 29 d’octubre del 2013 van començar les accions amb un piquet a les portes de l’empresa i informació per tot el municipi. De forma intermitent acudeixen piquets a la zona per ampliar indefinidament la comunicació social, fins assolir els objectius.

Respostes a preguntes més freqüents

De moment demanem assistència als piquets que convoquem. Noves accions les anunciarem.

  • La CNT-AIT en general: Com a organització anarcosindicalista no ens presentem mai a eleccions, ni cobrem subvencions, ni tenim gent alliberada. A CNT-AIT estàs parlant sempre amb gent que va a treballar i que decideix les coses a l’assemblea en peu d’igualtat amb els demés.