Home » general » El restaurant dels Espelt intenta criminalitzar la protesta sindical

El restaurant dels Espelt intenta criminalitzar la protesta sindical

El primer de novembre un piquet del sindicat CNT ha acudit al poble de Pau per fer campanya contra la morositat del restaurant l’Olivar d’en Norat, repartint fulletons a veïns i veïnes per informar del conflicte. La patrona ha reincidit amb la seva particular persecució i ha demanat a la policia que identifiqui els sindicalistes a la Plaça Nova, assenyalant-los des del cotxe.

IMG_20131101_153022_miniContinuant el conflicte per impagament de 49.227,57 euros del restaurant L’Olivar d’en Norat, CNT ha realitzat un nou piquet a l’establiment i a la localitat de Pau, primer fent presència a l’entrada de l’establiment i sense impedir la circulació de ningú. Més tard s’ha completat el repartiment de fulletons a les cases del poble, del primer anunci informatiu, mentre l’empresària ha seguit buscant-nos. Ha denunciat a la policia que CNT impedeix l’entrada al seu restaurant, i la policia ha intentat fer identificacions mentre el piquet dinava. Sobre les 5 de la tarda el piquet ha finalitzat sense més problemes.

Segons CNT, les empreses dels Srs. Espelt utilitzen mà d’obra sense papers a les seves explotacions, la qual cosa els surt molt més barata que no pas contractar persones amb tots els drets, i a més a més proporciona a la Patronal un poder excepcional: la treballadora depèn absolutament d’allò que se li doni a canvi, i no pot sortir a protestar exposant-se a la persecució policial.

La persecució de les autoritats cap als treballadors sense papers de residència sol consistir en el seu tancament a la presó (CIE) abans d’una acusació formal i deportació. Això obliga els immigrants a amagar-se, i refugiar-se al lloc de treball que ofereix la Patronal, una barreja de protecció amb explotació sense cap dret. D’això el sindicat CNT-AIT en diu esclavatge modern perpetrat per empresaris sense escrúpols, i amb la complicitat de les Administracions Públiques.

Comunicat de premsa des de Figueres, a 5 de novembre del 2013

Posted in general

Comments are closed.