Home » general » Sentencia favorable sobre part dels salaris

Sentencia favorable sobre part dels salaris

El Jutjat Social 1 de Figueres ha donat a conèixer la sentència sobre el judici del 28 d’octubre, a la qual dóna per provats diversos fets que negava rotundament la Patronal: un mínim d’un any i mig de treball de la companya de CNT al «Restaurant l’Olivar d’en Norat», la denegació de permís de residència causada per la falta de contracte ni pagament d’impostos de la Patronal, que van acomiadar la treballadora el 2013, i el deute dels pocs mesos que legalment es podien reclamar.

Advokat,_Fransk_advokatdräkt,_Nordisk_familjebokUns quants anys després de residir en la clandestinitat per ser explotada de forma més que abusiva per la Patronal dels Srs. Espelt, la companya de CNT veu que l’administració li obre la via per tenir un permís de residència, la qual cosa li pot millorar les oportunitats de tenir una feina més normal. Tot i així, sabem de primera mà que el grup d’empreses vitivinícoles i també dedicades a l’oliva i la restauració practica habitualment aquesta forma d’explotació sense papers en tots els rams, per tal de no haver de donar feina a treballadors i treballadores amb els seus drets.

Amb la demanda que la treballadora va posar el 26 de juliol del 2013 només se li admetia reclamar fins a un any d’antiguitat en salaris, amb la qual cosa en aquest moment són 6.664,39 euros els que l’Estat ordena pagar a l’empresària del restaurant. D’aquesta manera, en cas que la Patronal s’avingui a pagar aquesta part de les seves obligacions, el conflicte segueix pels 42.563,18 euros restants.

Apart de la via sindical, CNT-AIT està estudiant la presentació d’una acusació particular dins el procés que ha iniciat pel jutjat per la falsedat d’un testimoni de l’empresa. No només això, sinó també les pertinents denúncies a Inspecció de Treball per falta de contractes ni cotitzacions a la Seguretat Social.

Comunicat de premsa des de Figueres, a 30 de novembre del 2013

Posted in general

Comments are closed.